Affiches

Gelieve ons te mailen voor prijzen en conditie van de affiches. Al onze affiches zijn origineel en waar nodig, professioneel gerestaureerd tot de hoogste standaard. Hieronder vindt u een selectie.


Please mail us  for prices and condition. All our poster are authentic and if necessary, restored to the highest standard. Please find below a selection.

Affiches van de Belgische kust / Belgian Coast (1880-1970)

Eind 19de eeuw/begin 20ste eeuw was een ware bloeitijd voor de Belgische kust. Tot die tijd was de belangrijkste economische activiteit aan de kust de zeevisserij en het verbouwen van de achter de duinen liggende poldergronden.
In sneltempo kwam hier verandering in. De industrialisering in combinatie met de opkomst van het massa-toerisme zorgde ervoor dat de kust ontdekt werd als ideale vakantiebestemming.
Grote gebieden duingronden werden verkaveld en volgebouwd met luxueuze villa's, hotels, kuuroorden en golfterreinen.  Dijken en tramlijnen werden aangelegd. Casino's werden opgetrokken in Middelkerke, Oostende, Blankenberge,...
De Belgische kust werd de bestemming bij uitstek voor toeristen uit heel West-Europa en ver daarbuiten. Ferrylijnen brachten toeristen uit London, dagelijkse treinen uit Parijs, Nice, Keulen,... die van op het vasteland.
In die tijdsgeest verschenen deze prachtige affiches. Aangeplakt in de grote treinstations van alle belangrijke Europese steden hadden ze maar één doel. Zoveel mogelijk (welstellende) toeristen naar de kust lokken. De lokale besturen die ze uitbrachten deden hiervoor vaak een beroep op bekende nationale en internationale kunstenaars.
De Belgische kust affiches zijn door hun kwaliteit, diversiteit en zeldzaamheid uiterst gegeerd door nationale en internationale verzamelaars & musea.Affiches SABENA/aviation 1900-1970


Affiches Toerisme Brugge/West-Vlaanderen (1900-1970)